Verhuistips - verhuisdag

Wat doen op de verhuisdag zelf?

De verhuisdag komt er aan – wat kan je doen om het verhuizen zo soepel mogelijk te laten verlopen? Ben je zelf verantwoordelijk voor het inpakken van je bezittingen? Zorg er dan voor dat je spullen op voorhand ingepakt zijn. Alleen spullen die je nodig hebt onmiddellijk na de verhuis pak je pas op het allerlaatste moment in.

1. In- en uitpaktips

Label dozen met de naam van de kamer waarin ze dienen worden neergezet of maak gebruik van kussens in de dozen met breekbare spullen om schade te voorkomen. Zo zal het uitladen een stuk sneller verlopen en beperk je mogelijke schade aan je goederen.



2. Inpakdiensten

Doe je zelf al het inpakwerk dan moet je weten dat je niet verzekerd bent voor mogelijke schade ten gevolge van de verhuis. Laat je het inpakken over aan een ervaren verhuisfirma dan zijn je goederen wel verzekerd. Help je je verhuisfirma bij het inpakken vergewis je dan van de modaliteiten van je verzekering.



3. Parkeervergunning

Als het lastig is om te parkeren voor je huis, voorzie dan een parkeerplaats en toegang voor de verhuiswagen. Het zou kunnen dat je een parkeervergunning dient aan te vragen. In sommige gevallen kan ook je verhuisfirma hiervoor instaan.



4. Koelkasten en diepvriezen

Vergeet niet om je koelkast en diepvries een paar dagen van te voren te ontdooien.










5. Kinderen en huisdieren

Als je jonge kinderen hebt, dan is het slim om voor een oppas te zorgen. Het is tevens een goed idee om een opvang voor je huisdieren te regelen zodat ze veilig zijn en niet bang worden bij de ganse verhuis.



6. Gsm

Zorg dat je mobiele telefoon volledig opgeladen is op de verhuisdag zodat het verhuisteam je kan bereiken.



7. Demonteren

Misschien heb je deze taak overgelaten aan je verhuisfirma. Demonteer je je meubels zelf, houd dan alle vijzen en moeren bij in een apart zakje. Kleef dit zakje met behulp van wat tape aan het gedemonteerde goed.



8. Sleutels

Verzamel alle sleutels van je huis. Heb je ooit reservesleutels uitgeleend aan een buur, vriend of familielid vraag deze dan terug.










9. Houd mensen op de hoogte

Vergeet niet om de nodige instellingen en mensen van je verhuizing op de hoogte te brengen. Bv.: banken, gemeente, kabelmaatschappij, etc. Stop alle contracten bij nutsbedrijven zoals elektriciteit, gas, water,... Bijzondere voorbereidingen dien je te treffen bij elke internationale verhuizing.



10. Laatste controle

Wanneer je denkt dat alles verhuisd is, doe dan nog een laatste controle om er absoluut zeker van te zijn dat alles wat verhuisd moest worden ook echt verhuisd is. Het is je verantwoordelijkheid om te zorgen dat er niets achterblijft.



11. De nieuwe plek

Beschik je over de juiste sleutels van je nieuwe woonst? Informeer je verhuisfirma over de indeling van je nieuwe huis zodat je meubilair meteen in de juiste kamer kan worden geplaatst. Dozen voorzien van een gekleurde sticker kunnen hierbij helpen. Kleef op de deur van elke kamer een gekleurde sticker.



12. Controleer de basics

Controleer bij aankomst een paar basiszaken zoals de gas- en elektriciteitstellers. Controleer ook of je telefoon, alarminstallatie, elektriciteit- of gasvoorziening en centrale verwarming naar behoren werken.










13. Controleer je nieuwe huis

Werd de woning door de vorige eigenaar achtergelaten zoals afgesproken? Neem meteen actie indien dit niet het geval is.



14. Beveiliging

Het is geen slecht idee om de sloten van je nieuwe eigendom te vervangen. Je weet maar nooit aan wie de vorige eigenaren reservesleutels hebben gegeven.









Bespaar op je Verhuisprijs

Bereken hier de prijs voor je verhuis. Vul vertrek en bestemming in:

onze erkenningen






"Snel een korte e-mail voor de uitmuntende service van je verhuisfirma! Alles verliep vlekkeloos en met zorg. "






"Mijn waardering voor de verhuizing van het complete hoofdkantoor van onze 19 Belgische Gamma vestigingen. Het was een geoliede machine! "